Kom igen nu våren! Här är 5 saker vi längtar till i sommar

Att vi svenskar ser fram emot ljus, vår och sol vid den här tiden på året är inget ovanligt. Men med ett enormt tufft pandemi-år bakom oss har vi kanske ännu större behov än vanligt att använda våra grönskande platser utomhus för återhämtning och socialt umgänge. Här är några av de saker vi på Inne verkligen ser fram emot när ljuset och värmen kommer.

Skön grönska från Plantagen

1. En lättskött men prunkande trädgård

Det är 10 år sedan Plantagen började sammanställa rapporten Växttrender som genom kundundersökningar och expertutlåtanden avslöjar vad som händer i svenska odlingar. Det som ligger högst upp på listan när vi väljer blommor och växter är att de är lättskötta, men det som utvecklas är att vi gärna använder oss av ny teknologi när det kommer till att ta hand om trädgården – enligt rapporten ökar intresset för innovativa lösningar och 12 procent av konsumenterna har idag smart-gardening-teknik.

Palissade Chaise Longue, Hay

2. Att blanda svensk sommar med modern design

Bröderna Bouroullec har utökat sin stilrena men organiska samling av utemöbler Palissade för Hay med en chaise longue. Perfekt om man vill njuta av solen, men inte känner för att tampas med en strandstol eller gillar hängmattegung. De naturnära färgerna och de enkla formerna passar både stugträdgård och stadsaltan.

Utomhuskuddar, Chhatwal & Jonsson

3. Känslan av att befinna sig på en exotisk plats

Nja, vi tror väl inte att vi kommer ströva längs med tropiska stränder just sommaren 2021, men det finns andra sätt att njuta av utelivet. Så fort vädret tillåter, flytta ut – extra lätt blir det med textilier som klarar av lättare regnskurar. Chhatwal & Jonssons nya kuddar är tillverkade i bomull med tejpade sömmar, utan blixtlås och med en vattenavvisande impregnering.

Kudde, 650 kr, Chhatwal & Jonsson

4. Att kunna klä sig som en modern
eko-krigare

Kapselkollektion för trädgården, Fiskars

Fiskars har tagit sitt genuint coola design DNA och fört över det på kläder. Kollektionen består av 12 delar i en jordnära färgskala, och har designats av Maria Korkeila. Med väskor man vill slänga på sig på väg till jobbet, och hattar som passar på stadspromenaden i lätt vårregn, så har gränsen mellan det urbana modet och odlingsdillet suddats ut.

Den ikoniska Fiskars nyansen finns kvar i Maria Korkeilas modekollektion

”Fiskars har en tradition av att skapa nytänkande produkter, den ikoniska saxen med orange handtag är ett exempel”, säger designern Maria Korkeila. ”Det är just detta design-DNA som jag velat införliva i kollektionen.”

Utomhusmöbler, Rusta

5. Att ha vår egen lilla plats i solen

Det är inte alla förunnat att ha en egen sommarstuga eller trädgård – eller ens en balkong. Men ett somrigt hörn kan man skapa sig hur smått man än bor. Satsa på växter och lätta möbler, som de här från Rusta, och framförallt en sinnesstämning av avslappning. Vi hoppas den stundande årstiden kommer vara helande och värma, varje dag.

© 2020 Inne Magazine