Redaktionens favoriter: Formex hösten 2020

Som allt annat detta år var inget sig likt på Formex i augusti 2020. Föredragen hölls digitalt, Älvsjömässan stod tom, och runt om på stan fanns några små pressfrukostar och event. Men i Volvo Studios i Kungsträdgården hade man satsat på en mindre trendutställning, och Inne var där för att suga åt sig inspiration och lite framtidstro.

Artiz matta i ull, 23 364 kr Sebou. Styling Tina Hellberg på Formex i Volvo Studio

Eftersom det bara fanns plats för ett fåtal utställare under Formex 2020 var samlingen lite mer eklektisk än vanligt – mindre märken fick plats att vara med och visa upp sig, som Sebou. Deras mattor är handgjorda i Marocko, och sprakar av livslusta och färg. Tina Hellberg stod för stylingen.

Stol The Lady, Miss Oxford

Den nätta stolen från Miss Oxford, med dess mjuka och runda former, kallas med rätta för The Lady. Hantverket i stolen gör att man gärna låter fingrarna smeka längs med ryggen, där företagets logga ligger nedsänkt som ett litet smycke. En sinnlig stol som bryter stela rum.

Miss Oxford Design är ett svenskt designföretag med säte i Skåne. Sofie Breslin är grundaren och designern bakom och den första kollektionen består av stolen och en ram.

Keramik av Alicia Samson
Skedar av Alicia Samson

Lite knöggliga i formen, med ett tydligt handgjort avtryck, är keramikern Alicia Samsons fina verk. Det grafiskt svartvita lättas upp av organiska former, som nästan känns som om de kommer direkt från naturen.

Parfym olja, Uniform
Cassis parfymolja, 429 kr, Uniform

Bättre grepp inom doftindustrin har vi väl inte sett på länge i Sverige – att skapa en kollektion parfymoljor som baserar sig på de olika lukter som fanns i olika trappuppgångar i grundarens barndomsförort. Beroende på var invånarna kom ifrån, och vilken sorts mat de lagade, luktade olika trappor på olika sätt, och de dofterna har Uniforms Haisam Mohammed destillerat ned med parfymtillverkare i Frankrike. Utforska Cassis, Mahgrib eller Limbo, 429 kr styck.


© 2020 Inne Magazine