Ikea öppnar efterlängtad second hand-butik

Ikea fortsätter hänga med på hållbarhetsvågen och öppnar butik i omtalade ReTuna gallerian i Eskilstuna. I butiken kommer man kunna hitta möbler och andra prylar från det stora varuhuset som har fått nytt liv och reparerats och återställts i den mån det behövs. Dessutom kommer produkterna ha ett ännu lägre pris än vad man är van vid på Ikea.

Jonas Carlehed, hållbarhetschef IKEA Sverige tillsammans med Sofia Bystedt, centrumledare för ReTuna Återbruksgalleria. Foto: Henrik Mill/IKEA

Med lanseringen av second hand-butiken hoppas Ikea kunna inspirera människor att leva ett mer hållbart liv.

– På IKEA vill vi vara med och leda omställningen till ett mer hållbart och rättvist Sverige. Ska vi nå våra hållbarhetsmål behöver vi utmana oss själva och testa våra idéer i praktiken. Klimatomställningen kan inte lösas i teorin, den måste lösas genom goda exempel i vardagen, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på IKEA Sverige.

Med billigare priser och tryck på ordet rättvist i Jonas Carleheds uttalande kanske Ikea hoppas nå ut till nya grupper, i vad som är ett lovvärt och inspirerande samarbete med återbruksgallerian ReTuna. Förhoppningsvis blir det det första av många.


© 2020 Inne Magazine