Koll på stilen: Terrakotta

Från rustika krukor till sängkläder i brända, orange toner, terrakottan syns just nu överallt i hemmet. Men hur använder man nyansen och materialet snyggt och lätt hemma? Här finns inspiration och idéer.

Nordic Mood kollektionen, höst 2020. Lergods Sverre 85 kr, glasmugg Anders 60 kr, kuddfodral Kaprifol 135 kr, pläd Valmue 250 kr, alla från Jysk.

Med nyanser som noga anpassats för den nordiska marknaden, snarare än att kännas exotiskt annorlunda, har Jysk lanserat en samling produkter. Terrakottakrukan, här med säsongens oundvikliga vippor, matchas med glas i 60-talsstil, brända pasteller och sandigt gult. Lätt att matcha in med de flesta inredningar.

Stor terrakotta kruka 349 kr Åhléns

En riktigt ruff och rustik yta har den här krukan från Åhléns, som känns som en nyckelprodukt för den här stilen. Passar lika bra i en minimalistisk och monokrom inredning, som i en lantligt romantisk.

Tray Circle bricka i Coconut 445 kr. Pillar Vase vas i Coconut 395 kr. Skulptur Leah, design av Kristiina Haataja, 695 kr, alla från Cooee

En riktigt djupbränd terrakottanyans syns hos Cooee, som gett sina skulpturalt strama produkter en uppfräschning med den trendiga färgen.

Lakan i terrakottafärg, Åhléns

Hade nån för ett par år sen påstått att vi skulle tråna efter lakan i terrakottanyanser, snarare än i skrynkligt grått och blått, hade hen nog skrattats ut. Men hösten 2020 är vi där!

Fåtölj Surabaya 2799 kr, stor glasvas 279 kr, mindre vas 179 kr, alla från från Granit.

Känner man inte för att köpa nytt kan man ta in terrakotta i hemmet på andra sätt. Hos Granit har man målat en bit papp eller en träskiva med en rustik terrakottafärg för att ta in stilen – enkelt, hållbart och budgetvänligt!

Från höger, Nova mönstrad prydnadskudde 140 kr, Chenille kudde 104 kr, Julia kudde 104 kr, Carlo kudde 140 kr, alla från Hemtex.

I soffan är det lätt att lägga till lite terrakotta och andra brända toner – att nyansen känns ordentligt höstig hjälper ju också till att höja mysfaktorn. Fint att blanda med mönstrat också.

Rosa bordslampa 399 kr Åhléns

Så enkel, men sån raffinerad kontrast i formen mellan skärm och fot. Perfekt att lysa upp höstmörkret med.


© 2020 Inne Magazine