Vill du bo som på ett slott? Mio satsar på drömmig romantik

Mörka mönster med medeltida känsla, överdådiga textilier och klassiska former är resultatet av Karoline Lenhults nya samarbete med Mio. Hon har inspirerats av ett svenskt slott och drömt fram en livsstilskollektion som ska ge samma skönhet och lyxkänsla i vanliga hem.

Nya kollektionen Slottsdrömmar av KUEEN by Karoline Lenhult X Mio

Karoline Lenhult står bakom designkonceptet KUEEN, med fokus på silkekläder och accessoarer. På Formex i januari 2020 visade hon den uppmärksammade Bloody Awesome kollektionen, med färgstarka plagg som vill krossa mensskammen.

För stora företaget Mio har Karoline Lenhult hållit igen en smula, med mörkare färger som lätt kan kombineras och integreras i existerande inredningar. Stilen känns som en svensk William Morris variant, med liknande medeltida snirklar, tofsar och motiv.

Vita Hjorten kudde från Mio 99 kr

I narrativet runt Slottsdrömmar berättar Karoline Lenhult om kärleken till det vackra i livet, till mönster, berättelser och starka kvinnor. “Jag tycker att alla kvinnor i världen är värda att betraktas som drottningar,” säger hon.

Mio lanserar kollektionen 20 oktober 2020 och samtidigt lanserar Karoline Lenhult scarves och kimonos i samma mönster på kueen.se


© 2020 Inne Magazine