Dröm dig bort med nya tapeter

Rebel Walls satsar på mönster som för oss bort från verkligheten – och kommer med bra idéer på hur man kan använda tapeterna på nya sätt.

Floating Diamonds tapet, Rebel Walls, 325 kr/kvm

Det nytänkande digitala tapetföretaget håller i sin tredje kollektion för 2020 sannerligen inte tillbaka när det gäller färger och mönster. Vill man satsa på en personlig och kul stil finns här massor av inspiration att hämta. Under namnet Reality Escape finns 12 tapeter som tagit intryck av epidemin runt oss, och ger betraktaren en chans att drömma sig bort.

Sparkling City tapet, Rebel Walls, 325 kr/kvm

“Vi hämtade inspiration från sci-fi filmer och spelvärldens förmåga att skapa en alternativ verklighet och tillflyktsort när vår tillvaro känns orolig,” säger Johanna Jansson, designer på Rebel Walls. “Dessa platser erbjuder oss inte bara en chans att släppa lös fantasin utan också en värld där vi har möjlighet att påverka vår omgivning.”

Metropolis Maze tapet, Rebel Walls, 325 kr/kvm

Tapeterna måttbeställs och trycks i specifika storlekar, vilket gör att man kan leka med formatet och hur man använder tapeterna. Vissa av dem har mönster som kräver mod och en plats som rymmer dem, men det finns även andra sätt att hänga tapeterna.

Imagination tapet i paneler, Rebel Walls, 325 kr/kvm

För en liten slant och med en smula händighet kan man hänga upp tapeterna i ramar, runt en säng eller som paneler i ett vardagsrum. Ett snabbt sätt att uppdatera ett rum som inte kostar många kronor.

Flounce tapet i paneler, Rebel Walls, 325 kr/kvm

Taket kan även det vara en plats att tapetsera, och som ger ett spännande intryck när man lyfter blicken. Här är det ett monokromt vardagsrum som fått ett härligt lyft, men sovrummet kan också vara en perfekt plats att luta sig tillbaka och fästa blicken på ett rikt dekorerat tak.

The Nest tapet i taket, Rebel Walls, 325 kr/kvm

© 2020 Inne Magazine