Leta i skåp och lådor – Cervera Vintage är här

Älskar du att köpa vackra ting för bordet, men har svårt att komma förbi shoppingskammen? Har du en del koppar, skålar eller fat av klassiska märken stående i hemmet som du kan tänka dig att bli av med? Cervera Vintages verksamhetschef Emma Ohlson berättar för Inne om hur företagets nya grepp sätter hållbarhet i fokus, och låter oss fortsätta konsumera med gott samvete.

Inne Magazine: Varför är Cervera så väl lämpat att satsa på återköp av vintage varor?

Emma Ohlson: Vi är ju kända för att sälja högkvalitativa varor för kök- och matplats och har en stor trogen kundkrets med 1,5 miljoner medlemmar, som vi hoppas kommer uppskatta Cervera Vintage.

Inne Magazine: Så om jag har ett par glas från Iittala, kanske en skål från Rörstrand och en tekopp från Gustavsberg som jag aldrig använder, kan jag få pengar för dem?

Emma Ohlson: Precis! Du fyller i ett värderingsformulär på vår hemsida, får besked från oss och kan sen gå till din Cerverabutik och lämna in varorna.

Emma Ohlson, verksamhetschef på Cervera Vintage

Inne Magazine: Så vad är det som skiljer er från te x Tradera eller Blocket?

Emma Ohlson: Vi tror att många gärna slipper bestyret med att kommunicera med köpare och att packa ömtåliga föremål som ska postas. Dessutom kan vi ju para ihop en kopp från en viss serie med tre andra, så man får ett komplett set – det gör ingen annan. Vi vill bevara vårt skandinaviska hantverk.

Inne Magazine: Vad händer om en av era värderare får syn på en sällsynt vas från Orrefors som är värd tusentals kronor?

Emma Ohlson: Vi ger alltid en ärlig värdering. Om vi får en värderingsförfrågan på ett objekt som vi inte känner att vi är rätt plattform för eller når rätt målgrupp, kommer vi hänvisa kunden till annan försäljningsplats. Men vi välkomnar allt som har sin hemvist i kök och matplats.

Cervera Vintage finns att köpa f om 23/9. I butiken på Sveavägen finns en shop-in-shop med vintage varor, som inspiration.


© 2020 Inne Magazine