Så inreder du med moderna mormorstapeter

Trenden för storblommiga, romantiska tapeter fortsätter. Den nya generationen är lite vildare än den första, och tar inspiration från andra kulturer och mönsterskatter. Dessutom är de lätta att inreda med i olika stilar – du behöver alltså inte ha ett klassiskt lanthem för att de ska passa in. Här kommer fem härliga tapetnyheter att inspireras av.

Belinda i garden green, kollektion Kolonin, Sandberg

Med de här frodiga stänglarna på väggarna kan man nästan tro att man befinner sig hos grand-mère i Frankrike. Både romantiskt och vilt, i fina gröna och blå färgsättningar. Blommorna är ganska grafiska, så tapeten passar fint även i moderna och lite stramare kök.

Poetry 19113, Midbec

En tapet man skulle kunna hitta under lager av andra i ett gammalt trähus, hittar vi hos Midbec. I kollektionen Poetry har man tagit inspiration både från Dalarna och Marrakech, vilket gör att tapeten kan matchas både med strama, vita möbler, eller en lantligare stil.

Nightingale Garden, kollektion Cottage Garden, Boråstapeter

En riktigt överdådig samling tapeter som inspirerats av engelska trädgårdar kommer nu från Boråstapeter. Tanken bakom dem har varit prunkande blomster, tartan och tweed, men de vågade tapeterna skulle också kunna balanseras med enklare, renare möbler och linjer.

Poetry 19106, Midbec

Gulliga barntapeter i all ära, men det kan vara bra att välja en tapet som barnet kan växa upp med i några år utan att tröttna. Den här tapeten passar lika bra i ett tonårsrum med stilrena möbler, som en mysig hall eller i ett kök.

Linnea i midnight blue, kollektion Kolonin, Sandberg

Om man gillar att mixa vintage med moderna former, som den här gamla byrån med en samtida kruka, kan det vara svårt att hitta tapet. Ska man välja en ny variant, eller satsa på ett 1950-talsmönster? Det kan vara värt att gå ännu längre tillbaka i tiden och välja en sann klassiker, som kommer hålla många år (och möbelbyten) framöver.


© 2020 Inne Magazine