Tre är en trend – skogsgrönt

Det sägs att vi söker oss till naturens färger i ovissa tider, och vilken nyans ger mer tröst än en lugnande skogsgrön ton. Tänk mossa och barr, ett djupt andetag av frisk luft, tystnad och närhet. Denna önskan har nu krupit in i våra inredningar, med gröna nyanser på allt från vaser till hela kök. Här kommer en trio som kan inspirera till ett litet lyft, eller kanske en större renovering.

Vas Njord, 1 999 kr, ByOn
  1. Snabb uppdatering – vas eller ytterkruka från ByOn.
    Som en taktil, taggig kotte känns den fina vasen från ByOn. Tänk på att välja en växt som gör strukturen rättvisa – en enkel, blommande kvist känns perfekt.
Jetson Match Forest fåtölj med djupgröna detaljer, ca 21, 300 kr Dux. Finns hos Olsson & Gerthel.

2. Klassiker med modern touch – Jetson fåtölj
Jetson fåtöljen av Bruno Mathsson är en evig favorit. Här har Dux utgått från linneklädseln och lagt till grönt läder på nackkudde och skoning. Underredet har också gått från det vanliga metalliska kromet till en skogsgrön lack, som ger stolen ett mjukt uttryck.

Modern Classic Ekeby i Mossa, pris på förfrågan, Kvänum. Bänkskivor i kvartsit, Bianco. Handtag Strå i mässing.

3. Storsatsningen – ett helt nytt kök från Kvänum
Kvänum hakar på den naturnära trenden genom att handmåla köket Modern Classic i färg från Farrow & Ball, i kulören Studio Green. Resultatet blir ett klassiskt och varmt kök, som ska passa i både moderna lägenheter och gamla hus. Och eftersom naturens färger är tidlösa, är förhoppningen att detta ska vara ett kök man kan behålla länge.

© 2020 Inne Magazine