Flyttbar utedusch från Mora förvandlar trädgården

Vattna gräsmattan och njut av en dusch i det fria på samma gång

Flyttbar utedusch från Mora Armatur. Foto: Erik Lindberg

Att duscha utomhus på sommaren, om väder och vind tillåter, är en härlig upplevelse. Nu kan man dessutom spara på vattnet genom att flytta runt duschen på gräsmattan, så inget av vattnet går till spillo.

Mora Armatur har kombinerat nytta med nöje med den flyttbara, fristående uteduschen Mora Garden, utformad av designern Johan Lindberg. Duschen kopplas enkelt till en vattenslang, och eftersom duschen kan flyttas runt kan man sprida vattnet på olika ställen i trädgården. I serien Mora Garden finns även en väggfast utedusch och en utekran, samtliga med samma industriella känsla i svart eller stålgrått.

Flyttbar utedusch från Mora Armatur. Foto: Erik Lindberg

Mannen bakom Instagram-kontot Gräsnörd, Erik Lindberg, tycker att duschen är ett utmärkt sätt att ta vara på vattnet. “Man duschar ju oavsett, och då kan man lika gärna göra det ute och använda vattnet till att vattna med. Sommartid har jag ställt mig i en stor balja och duschat i den, och det som kommer utanför får gräset direkt,” säger Erik Lindberg, som jobbar som försäljningschef på Algomin, som tillverkar miljövänligt trädgårdsgödsel av alger.


© 2020 Inne Magazine